Dendam hantu mengganggu pasangan bercinta

January 26, 2023

Kita yang hidup dekat zaman yang moden ni, mesti kadang-kadang suka nak tayang kita punya pasangan dalam media sosial. Lagi-lagi sekarang ni banyak apps yang boleh buat effect gambar keluar love-love tu. Tapi korang yang tengah bahagia bercinta tu, hati-hati la ye, takut hantu Mohini datang mengganggu.

Hantu Mohini ni dipercayai berdendam dengan lelaki yang tengah bercinta sebab dia sendiri tak pernah bercinta atau ada pengalaman buruk dengan kisah cinta dia.

Sebab tu dia akan kacau korang-korang yang tengah bahagia tu sebab dia sendiri tak pernah bahagia.

Lagi-lagi lelaki yang suka showoff bahagia cinta tu dekat social media, tengok lah nanti Mohini ni datang dekat korang.

Jangan sampai dingorat Mohini

Dikatakan, Mohini ni sangat suka dekat lelaki muda lagi-lagi yang handsome.

Hantu yang hodoh ni akan bertukar menjadi wanita yang sangat lawa sampaikan siapa yang lemah semangat tu boleh jatuh cinta dengan dia.

Bila dah suka hantu ni, Mohini akan ajak lelaki ni ikut dia untuk berasmara.

Kalau lelaki tu ikut Mohini, dia akan dibawa ke alam yang lain dan dikatakan akan diperangkap dan akan digunakan untuk puaskan nafsu dia sampai lelaki tu mati.

Bagaimana nak lepas daripada genggaman Mohini?

Diceritakan yang Mohini ni berbau harum dan manis seperti bunga Ros so korang kena peka sikit dengan bau-bau manis ni, risau kalau pasangan korang tu rupa-rupanya hantu.

Lepas tu, menurut petua orang tempatan, salah satu cara nak lepaskan diri daripada genggaman Mohini ialah dengan meludah ke tanah sebanyak tiga kali dan abaikan dia.

Asal-usul Mohini

Mohini ni merupakan hantu yang berasal daripada Sri Lanka di Selatan India. Hantu ni ada pengaruh yang sangat kuat dalam kalangan masyarakat orang India.

Menurut kepercayaan diorang, Mohini suka duduk dekat pokok kelapa, perigi usang dan dalam hutan. So kalau korang nak pergi tempat-tempat macam tu hati-hati la ye.

Dinasihatkan juga untuk siapa yang tengah bercinta tu, jangan nak menunjuk sangat. Orang kata biar keep it private sebab takut kalau Mohini dapat tahu, korang yang akan merana nanti.